قیمت واقعی مسکن چقدر است؟ | مسکن در ۱۲ سال اخیر ۴۰ برابر رشد قیمت داشته است! چرا با سفر مسئولان اقتصادی کشور به عربستان نرخ ارز کاهش یافت؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در بازار امروز دلار‌های خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ماجرای رانت ۴میلیارددلاری مونتاژکاران خودرو چه بود؟ حدود ۱۰ میلیون جوجه‌ریزی در فروردین ماه ۱۴۰۳ محقق شد چند خواسته مهم جامعه کارگری در هفته کار و کارگر | موضوع رفاهیات کارگری در مشکلات دیگر این قشر گم شده است متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ۴۰ میلیون واریز کنند دو روی بازار سهام امروز | گزارش وضعیت بورس (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) گارانتی، هر روز شکننده‌تر از دیروز نان مردم و ایمان جامعه قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار منتظر سود مرحله سوم سهام عدالت باشید | + زمان واریز خاندوزی خبر داد: پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون‌ضامن طی ۲ سال گذشته چرا مصرف برق کولر گازی بالاست؟ | قبض برق دومیلیون‌تومانی در صورت استفاده از کولر گازی آسیب سلامت روان در پی نبود امنیت شغلی بررسی فایل‌های اجاره ملک در مطهری شمالی مشهد | تجمع خانه‌های ویلایی در این منطقه + جدول (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ظرفیت یک میلیون دلاری صادرات فرش ماشینی ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند | اجرای مصوبه تعیین سقف ۴ سال برای قراردادهای موقت  افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (شنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) کمبود فصلی لوازم یدکی در بازار حباب سکه در اولین روز هفته، کاهشی یا افزایشی؟ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازار سیاه لاستیک خودرو از بین می‌رود | تقاضا برای خرید کاهشی شد ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو | آخرین قیمت سمند، دنا، ساینا، شاهین و کوییک (شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پیش‌بینی قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۰ | نهضت ملی مسکن، چقدر بر بازار موثر است؟

  • کد خبر: ۸۹۸۲۱
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰
پیش‌بینی قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۰ | نهضت ملی مسکن، چقدر بر بازار موثر است؟
بازار مسکن در روز‌های اخیر باز هم آهنگ نابه سامانی سر می‌دهد چراکه بسیاری از کارشناسان و همچنین آمار‌ها نشان می‌دهد که قیمت مسکن در مقایسه با ماه‌های گذشته با نوساناتی روبرو شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، کاهش ۰.۳ درصدی نرخ معاملات مسکن در مهرماه ۱۴۰۰ هم به نظر فعالان این بخش به دلیل رکود در معاملات است چراکه بانک آمار معاملات مسکن در پایتخت را هم با کاهش ۲۶تا۲۸ درصدی اعلام کرده و تاییدی بر این موضوع است.

نهضت ملی مسکن، چقدر بر بازار موثر است؟

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور با بیان اینکه قیمت مسکن در ماه‌های گذشته به قدری افزایش یافته است که دیگر مردم و متقاضیان قادر به خرید مسکن نیستند، گفت: با توجه به مشکلاتی که در حوزه مسکن و ساخت وساز کشور طی سال‌های گذشته ایجاد شده قیمت مسکن به شکل جهشی افزایش یافته که همین امر خود باعث ایجاد رکود در این بازار شده است.

او گفت: بازار مسکن خود کشش افزایش قیمت دوباره‌ای را ندارد بنابراین بعید است قیمت‌ها در این مدت اسیر گرانی شوند.

خرید خانه با میلیاردها تومان هم امکان پذیر نیست

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری تصریح کرد: اگر یک متقاضی در سال گذشته با ۳ تا ۴ میلیارد تومان می‌توانست یک ملکی را با قیمت مناسب خریداری کند، اما در حال حاضر با ۵ میلیارد تومان هم نمی‌تواند یک ملک مناسب در محدود یوسف آباد خریداری کند بنابراین بازار مسکن در شرایط حاضر با مشکلات زیادی روبرو است که همین خود زمینه ساز ایجاد رکود تورمی در بازا می‌شود.

خسروی گفت: دولت جدید با اجرای طرح نهضت ملی مسکن و همچنین طرح جهش تولید مسکن بتواند بازار را به سمت رونق و افزایش تولید هدایت کند که این خود باعث بهبود وضعیت بازار مسکن خواهد شد.

خسروی معتقد است؛ هنگامی که یک مدت زمان محدودی برای ثبت نام طرح‌های مسکنی در نظر می گیرد خود باعث می‌شود که سوداگری و دلالی در این حوزه افزایش یابد بنابراین باید مدت زمان طولانی برای این طرح‌ها و همچنین ثبت نام آن‌ها در نظر بگیرد تا شاهد ایجاد چنین بازار سیاهی در این بخش نباشیم.

آمارهای بانک مرکزی، بازار مسکن را نامتعادل می‌کند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری گفت: یکی از اصلی‌ترین دلایل افزایش قیمت مسکن در ماه‌های گذشته بانک‌ها بودند که خود با ارائه آمار‌های غلط زمینه ساز رشد و گرانی مسکن شدند.

خسروی ضمن انتقاد از آمارهای ارائه شده توسط بانک مرکزی گفت: در تابستان وقتی که نرخ اجاره تنها ۱۹ درصد افزایش یافته بود بانک مرکزی با انتشار این آمار اعلام کرد که قیمت مسکن ۴۰ درصد افزایش یافته که همین خود باعث شد، مالکان و سوداگران از این فرصت استفاده کرده وبه یکباره قیمت ملک و خانه را حدود ۶۰ درصد افزایش دهند.

براساس این گزارش بازار مسکن در نیمه دوم سال به سمت ثبات قیمتی حرکت می‌کند و این خود باعث می‌شود که میزان تقاضا در این بازار کمی افزایش یابد، اما با توجه به آمار‌های اخیر که بانک مرکزی منتشر کرده به نظر می‌رسد بازهم گوش دلالان و سودگران تیز شود. هر چند که دولت با اجرای طرح نهضت ملی مسکن به سمت افزایش تولید حرکت می کند اما اجرایی شدن این طرح هم با نظرات مختلفی همراه است.

اجازه ورود بخش خصوصی به انبوه‌سازی مسکن را بدهند

ایرج رهبر دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران گفت: ساخت یک میلیون واحد مسکونی که توسط رئیس جمهور به عنوان یکی از مهم‌ترین وعده‌های مسکنی دولت مطرح شده تنها با همکاری و حضور بخش خصوصی امکان پذیر است.

رهبر گفت: اگر بخواهیم قیمت مسکن را با قیمت دلار بسنجیم با توجه به نوسات قیمتی که این بخش داشته به طور قطع قیمت خانه تغییر خواهد کرد چراکه در حال حاضر مصالح ساختمانی در این حوزه با رشد قیمتی روبرو شده است.

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران اظهار کرد: فولاد و سیمان به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل اصلی ساخت مسکن در یک تا دو ماه گذشته با رشد چشمگیر قیمتی روبرو شده است، قیمت فولاد در ماه گذشته کیلویی ۴ هزار تومان گران‌تر شده که این خود در بالا رفتن قیمت مسکن اثر گذار خواهد بود.

رهبر بیان کرد: دولت باید برای ساخت این یک میلیون واحد مسکونی در کشور در ابتدا اراضی لازم را در نظر بگیرد چراکه مهم‌ترین گام برای ساخت این تعداد خانه تعیین زمین و از سوی دیگر مدیریت درست و به کارگیری سازندگان با صلاحیت باشد.

رهبر یادآورشد: در سال های گذشته با کمبود ساخت مسکن در کشور روبرو بودیم که همین امر خود باعث بهم ریختن تعادل در بخش عرضه و تولید مسکن شده است.

بازار مسکن این روزها در معرض اخبار ساخت مسکن توسط دولت، رکود و در برخی از آمارها کاهش نرخ را تجربه می کند که این موضوع طبق گفته وزیر راه و شهرسازی خود باعث کنترل قیمت در بازار مسکن است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->